Inriktning Creative Dance Performance

De färdigheter du tränar upp blir grunden till ett framtida arbete som artist, dansare eller koreograf. Här lär du dig konsten att äga scenen och fånga din publik och fördjupar dig inom dansens många olika uttryck. Efter dina år på Estetiska programmet så är du väl förberedd för fortsatta studier inom dans såväl som samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar på högskole- och universitetsnivå, både i Sverige och utomlands.

Utbildningen kombinerar teoretiska studier med intensiv träning. Koreografi och improvisationsövningar lär dig att förmedla känslor och idéer genom dansen. Undervisningen sker i grupp men med ett individuellt perspektiv. Du arbetar också mycket med ren teknikträning för att stärka din kropp och öva upp din rörlighet. Som en del av utbildningen får du dokumentera och analysera egna koreografier och framträdanden, i såväl text som foto och film. Du får även värdefull scenvana när ni tillsammans i klassen sätter upp föreställningar och uppträder inför publik – ibland upp till 800 åskådare.

Du utvecklar dina färdigheter från grundläggande till avancerad nivå i flera genrer – till exempel streetdance, modern och nutida dans, jazzdans, improvisation och klassisk balett. Du arbetar genomgående med din egen uttrycksförmåga, kreativitet och scennärvaro. I vår moderna danssal får du undervisning både av dina ordinarie danslärare och av handplockade gästlärare inom till exempel streetdance.

Du får också inspiration och kunskap genom att se professionella föreställningar och av de studiebesök vi gör på yrkesdansskolor. Vid flera tillfällen ordnar vi workshops där du får chansen att lära av människor som har dans och scenkonst som yrke.