Designprogrammet

Bäckängs Designprogram är en viktig del av Bäckängsgymnasiets identitet. Utbildningen är en särskild variant av estetiska programmet. Här får du bästa möjliga förutsättningar för att studera design på hög nivå.

Design är ett utmärkt program att börja på om du vill skapa dig en framtid som till exempel mode- och textildesigner, produktdesigner, arkitekt, art director, grafisk formgivare eller som entreprenör inom dessa områden. Kunskaperna du får här ger dig behörighet för att kunna studera vidare på högskola och universitet, både i Sverige och utomlands.

Viljan att göra verklighet av dina idéer är den enskilt viktigaste egenskapen för dig som vill studera på Designprogrammet. Du får träna upp din kreativa förmåga och genom utmanande designarbeten inom olika områden utvecklas du mot ett eget formspråk. Du får t ex arbeta med mode- och produktdesign samt formgivning med material som textilier, keramik, silver och glas. Du har också möjlighet att utveckla kunskap inom digitala verktyg och i entreprenörskap samt delta i UF, Ung Företagsamhet. Utöver detta kan du fördjupa dina språkkunskaper och förbereda dig för studier och arbete utomlands.

Viktig information
Designprogrammet är en av Skolverket godkänd särskild variant av Estetiska programmet.
Godkänt färdighetsprov och betyg C i Bild krävs.
Antalet platser på utbildningen är begränsade. Var därför noga med att göra ett genomtänkt andra- och tredjehandsval.
Kursöversikten presenteras med reservation för förändringar.

Färdighetsprov
Blivande elever som söker till Design kallas till färdighetsprov i mars.

Kallelse till färdighetsprov skickas ut cirka två veckor före provtillfället.

Proven kan ge maximalt 40 extra poäng till ditt meritvärde. Ju högre poäng, desto bättre grundförutsättningar har du för karaktärsämnena. Resultatet av provet finner du sedan i Dexter.

Om du får förhinder att göra färdighetsprovet så anmäler du det till Bäckängsgymnasiets reception på telefon 033-35 79 40.

Poängplan

Matematik 2b 100p
Matematik 3b 100p
Mönsterkonstruktion 1 100p
De valbara kurserna startar under förutsättning att de har tillräckligt många anmälda deltagare.