Sikta högt – och ha skoj under tiden

Tre år på Bäckäng innebär mer än bara studier. Som Kultis, Demokrativeckan, Skypeathon och mycket mer.

Den särskilda Bäckängkulturen odlas i alla de aktiviteter som eleverna själva är med och ordnar. Varje år vecka 17 är det till exempel dags för Kulturveckan, en hel vecka med allt från såpabandy och kundvagnsrace till volleyboll och drickabacks-bygge.

Och det finns fler Bäckängaktiviteter som återkommer varje år. Som Demokrativeckan, föreläsningar och debatter på aktuella samhällsteman. Eller Skypeathon, ett helt dygn då elever på skolan ”skajpar” med hela världen.

Krav på eko

Bäckängsgymnasiet vill arbeta för en bättre miljö, djurens väl och elevernas hälsa. Därför har vi valt att servera inte bara god och vällagad utan också näringsriktig och ekologisk mat av hög kvalitet. Nästan 50 procent av allt livsmedel som köps in är ekologiskt, varav en stor del KRAV-märkt. Varje dag lagas 200 portioner vegetarisk mat från grunden, och en till två gånger i veckan serveras enbart vegetarisk mat.

Plugg och paus lika viktiga

Pluggstress och fullt i kalendern. Gymnasie- tiden ställer höga krav. För att alla elever ska både må och prestera bra arbetar Bäckängsgymnasiet med FMS, en elevhälso­metod där både fysisk kapacitet, mental balans och social kompetens ingår. Detta arbete sker tillsammans med elevhälsan och idrottslärare. Målet är en bättre fysisk och mental balans mellan skola och fritid så att alla kan uppnå sina mål. Vi tycker också att det är viktigt med en social miljö och en gemenskap där det finns tid att pausa och ta en fika ihop emellan lektioner och plugg.

Skaffa Cambridge Certificate

Som enda gymnasieskola i Borås erbjuder vi alla elever möjligheten att ta Cambridge Certificate in Advanced English CAE, ett internationellt språkdiplom. Det är ett bevis på goda kunskaper i engelska och efterfrågas ofta om du ska plugga eller jobba utomlands. CAE ingår i två av våra profiler (Europa i världen och Language studies) och omfattar 100 gymnasiepoäng. I övriga profiler kan eleverna välja CAE som individuellt val.